Уди Харелсън или Сам Рокуел, това е въпросът

Двамата са номинирани за най-добър актьор в поддържаща роля за ролите си в "Три билборда извън града"
Три билборда извън града
Снимка: Fox Searchlight

Уди Харелсън има две предишни номинации за "Оскар" - за най-добър актьор с ролята си в "Народът срещу Лари Флинт" (1996) на Милош Форман, както и за най-добър актьор в поддържаща роля за "Вестоносецът" (2010).

Три билборда извън града
Снимка: Fox Searchlight

Знаете ли обаче за кой филм Уди Харелсън заслужаваше да вземе "Оскар", въпреки че дори не получи номинация за наградата? "Белите не могат да скачат", точно така - баскетболната комедия на Рон Шелтън, който е един от най-гениалните филми за спорт, правени някога.

Три билборда извън града
Снимка: Fox Searchlight

А знаете ли защо Уди Харелсън няма да взема тази година "Оскар"-а за най-добър актьор в поддържаща роля за "Три билборда извън града"? Защото ще го грабне колегата му в лентата Сам Рокуел. Последният няма бляскавата кариера на Уди, но влиза е далеч по-странни роли. До деня, в който приема да изиграе инфантилното мамино синче с полицейски пистолет Диксън, който се превръща в героя на Ебинг, Мисури.

"Три билборда извън града" и една жена, която отказва да търпи повече глупостиТрагикомедия за превратностите на човешкия живот

Но голямото признание за Хареслън ще дойде един ден, сигурни сме. Дотогава го гледайте като умиращия шериф на малкото градче в черната комедия на Мартин Mакдона, защото това е един от топ филмите на годината. Но дали номинираните актьори (плюс забележителната Франсис Макдорманд) няма да помогнат на режисьора да грабне и златната статуетка за най-добър филм?

10-те най-добри роли на Франсис МакдормандТази жена ще спечели "Оскар" за най-добра актриса!

Връчването на наградите "Оскар" ще бъде излъчено пряко на 4 март, единствено по bTV Cinema. Преди това, в продължение на цял месец, филмовият канал на bTV Media Group ще покаже 60 заглавия с награда или номинация за най-престижното кино отличие.