bTV Cinema посреща Оскарите със специално студио и интересни гости

Ключови моменти директно от Лос Анджелис ще проследи водещата на „Cool..T” Петя Дикова

За шеста поредна година единствено bTV Cinema ще направи българските зрители съпричастни към най-голямото събитие в света на киното. 

Нощта на Оскарите започва точно в 23:00 ч. на 26 февруари. Водещата на предаването „Като на кино“ Стаси Кара ще е домакин в студиото преди началото на церемонията, заедно с журналиста и продуцент Георги Тошев – неуморен пътешественик и колекционер на истории, разказани му лично от световни звезди. 

Ключови моменти директно от Лос Анджелис 

ще проследи водещата на „Cool..T” Петя Дикова. Тя ще има среща с аниматора Теодор Ушев, номиниран за „Оскар” за късометражен филм, буквално минути преди най-вълнуващия миг в кариерата му. 

Стаси Кара ще припомни за българския успех в лицето на носителя на „Оскар" за технологии – Владимир Койлазов, както и срещата й с номинираната за главна женска роля актриса Изабел Юпер. 

Своята компания ще предложат и други популярни 

лица от света на родното кино 

и шоубизнес. Прогнози в студиото ще направят актьорите Стефания Колева и Веселин Плачков, режисьорът Ники Илиев и поп певицата Михаела Филева. 

Критичен поглед към шансовете на номинираните ще отправят журналистът Михаил Дюзев и кино експертът Владо Трифонов.

Сред имената, които ще проследят дефилето на червения килим са топ гримьора Слав Анастасов, младата оперна звезда Мила Михова и известен топмодел, който екипът засега пази в тайна.  

В ефир е посланието, което световноизвестният телевизионен водещ, продуцент и комик Джими Кимъл, водещ на 89-ата церемония, записа специално за bTV Cinema. От тази седмица тръгва 

още няколко забавни клипа с Кимъл 

представящи по шеговит начин голямото събитие. 

Междувременно, по филмовия канал на bTV Media Group продължава Месецът на Оскарите. До края на февруари, всеки ден от 21:00 ч., както и в други часове от програмата, зрителите имат удоволствието да гледат продукции, удостоени или номинирани за „Оскар”. В програмата са общо над 40 такива заглавия, като всяко четвърто е премиера за българския тв ефир.

От маратона с премиерите, които се излъчват всеки понеделник и вторник, остават „Арго” с Бен Афлек (14 февруари), „Гранд хотел Будапеща” с Ралф Файнс, Едуард Нортън и Ейдриън Броуди (20 февруари), „Гравитация” със Сандра Бълок, Джордж Клуни и Ед Харис (21 февруари), и анимацията „Круд” (27 февруари).

Церемонията по връчването на Оскарите, както всяка година, ще бъде излъчена пряко на 26 февруари, единствено по bTV Cinema. Началото е от 23:00 часа с живото студио „Оскари” със Стаси Кара и Георги Тошев. Преди това, в продължение на цял месец, филмовият канал на bTV Media Group показва заглавия с награда или номинация за най-престижното отличие в света на седмото изкуство.