Филм за тийнейджърка лесбийка спечели Голямата награда на кинофестивала "Сънданс"

"The Miseducation of Cameron Post" е посветен на противоречива програма за сексуално превъзпитаване в САЩ
Снимка: The Miseducation of Cameron Post

Нова година, нова неочаквана изненада от филмовия фестивал Сънданс. Докато експертите предричаха успех на филма "Blindspotting" за Голямата награда на престижния фестивал за независимо кино, драмедията "The Miseducation of Cameron Post" спечели топ приза през уикенда.

Историята в "The Miseducation of Cameron Post" се върти около американска тийнейджърка (в ролята Клоуи Грейс Морец), която е записана в програма за сексуалното превъзпитаване от евангелистката си леля, защото е лесбийка.

Кино адаптация по едноименния роман на Емили М. Данфорт от 2012 г. е режисирана от 33-годишната Дезъри Акхаван, като филмът има 71% позитивен рейтинг в сайта "Rotten Tomatoes". 

Повече за носителя на Голямата награда на журито от "Sundance Film Festival", основан от Робърт Редфорд, вижте в следващото видео на "Los Angeles Times":

Връчването на наградите "Оскар" ще бъде излъчено пряко на 4 март, единствено по bTV Cinema. Преди това, в продължение на цял месец, филмовият канал на bTV Media Group ще покаже 60 заглавия с награда или номинация за най-престижното кино отличие.