"Формата на водата" е най-добър филм според Гилдията на продуцентите

Филмът се очертава сериозен претендент за "Оскар" след признанието
Снимка: Формата на водата / The Shape Of Water

Наградата за най-добър филм на Гилдията на продуцентите (Producers Guild Awards) получи "Формата на водата" на режисьора Гийермо дел Торо. "Формата на водата" триумфира на церемонията по връчване на 29-ите награди на продуцентската гилдия в хотел Бевърли Хилтън в Лос Анджелис, където се връчват и наградите "Златен глобус".

Номинирани за престижната награда бяха филмите:

"Болест от любов" / The Big Sick

"Назови ме с твоето име" / Call Me By Your Name

"Дюнкерк" / Dunkirk

"Бягай!" / Get Out

"Аз, Тоня" / I, Tonya

"Лейди Бърд" / Lady Bird

"Играта на Моли" / Molly’s Game

"Вестник на властта" / The Post

"Формата на водата" / The Shape Of Water - победител

"Три билборда извън града" / Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

"Жената-чудо" / Wonder Woman

"Формата на водата" на Гилермо дел Торо спечели "Златен лъв" за най-добър филм на международния кинофестивал във Венеция през 2017 г. Филмът пресъздава историята на чистачка в правителствена агенция, която се влюбва в заловена от учените амфибия, която мексиканският режисьор предава изключително деликатно, поетично, интимно и мечтателно.

В основните кино категории наградата за най-добър анимационен филм получи "Тайната на Коко" (Coco), а за най-добър документален филм - "Джейн" (Jane). Пълният списък с победителите от наградите на Гилдията на продуцентите можете да видите на producersguild.org.

Връчването на наградите "Оскар" ще бъде излъчено пряко на 4 март, единствено по bTV Cinema. Преди това, в продължение на цял месец, филмовият канал на bTV Media Group ще покаже 60 заглавия с награда или номинация за най-престижното кино отличие.