Големите музиканти, които получиха номинации за "Оскар" 2018

Джони Грийнуд, Мери Джей Блайдж и Суфян Стивънс
Снимка: Getty Images

Имената на трима големи музиканти от съвременната сцена изпъкнаха в номинирациите за най-добра оригинална песен и най-добра оригинална музика при обявяването на номинациите в 24-те категории на наградите "Оскар" вчера.

Единият от тях е инди фолк изпълнителят Суфян Стивънс с песента "Mystery Of Love" от филма "Назови ме с твоето име" на режисьора Лука Гуаданьо.

Аренби певицата Мери Джей Блайдж беше номинирана за песента "Mighty River" от "Мъдбаунд", като за същия филм получи номинация за най-добра актриса в поддържаща роля. Така фаворитът за "Оскар" на "Netflix" получи цели четири номинации - за най-добър адаптиран сценарий, операторско майсторство, най-добра актриса в поддържаща роля и най-добра оригинална песен.

Сред останалите номинирани в категорията за Най-добра оригинална песен от филм са:

Andra Day feat. Common - "Stand Up For Something" от филма "Маршъл"

"This Is Me" от филма "Най-великият шоумен"

 Miguel - "Remember Me" от филма "Тайната на Коко"

Междувременно Джони Грийнуд от британската рок банда "Radiohead", който е композирал музиката за четири от филмите на режисьора Пол Томас Андерсън, най-накрая получи номинация за "Оскар" за най-добра оригинална музика с филма "Призрачна нишка", като преди това беше номиниран и за наградата "Златен глобус".

Останалите номинирани в категорията за Оригинална музика са филмите "Дюнкерк", "Формата на водата", "Междузвездни войни: Епизод VIII" и "Три билборда извън града".