Големите пренебрегнати за "Оскар" 2017

Ейми Адамс, Том Ханкс и Мартин Скорсезе са сред звездите, които не получиха номинация

Всички погледи сега са втренчени в La La Land, който получи 14 номинации за „Оскар”. Филмът вероятно ще вземе много статуетки и в това няма нищо лошо. Радостни са и създателите на "Лунна светлина" и "Първи контакт", които получиха по осем номинации. Но винаги има филми и звезди, които остават зад борда. Ето кои са големите пренебрегнати тази година.

Ейми Адамс, "Първи контакт" (Arrival)
42-годишната актриса има цели пет номинации за "Оскар", но този път бе пренебрегната. Това е доста странно, като се има предвид, че самият филм "Първи контакт" е с осем номинации.

Том Ханкс, "Съли: Чудото на Хъдсън" (Sully)
Том Ханкс (60) има две статуетки, но не е бил номиниран от 16 години (последната е за „Корабокрушенецът”). Иначе филмът "Съли: Чудото на Хъдсън" бе приет много добре от публиката, а и режисьорът Клинт Истууд е любимец на Академията.

Хю Грант, "Флорънс" (Florence Foster Jenkins)
Мнозина очакваха британският актьор да получи първата си номинация за ролята на съпруг на оперна певица. Единствената актьорска номинация за тази комедия отиде при Мерил Стрийп.

Мартин Скорсезе, Silence
Ветеранът има осем номинации за режисьор, но този път остава в сянка. Драмата, посветена на мисионерите в Япония, получи номинация само за операторска работа.

Арън Тейлър-Джонсън, "Хищници в мрака" (Nocturnal Animals)
26-годишният актьор взе „Златен Глобус” за поддържащата си роля в трилъра на Том Форд и всички очакваха да бъде номиниран. Членовете на Академията обаче предпочетоха колегата му от "Хищници в мрака" – Майкъл Шанън.

Дедпул (Deadpool)
Нито една номинация за филма с Райън Рейнолдс. „Доктор Стрейндж” и „Отряд самоубийци” поне влизат в играта с по една кандидатура, съответно за визуални ефекти и грим.