Номинираният за 6 „Оскар”-а „Лъв: Стъпки към дома” идва в българските кина

Осиновеният от австралийци Сару Брайърли се опитва да открие семейството си в Индия

От 17 февруари ще можем да гледаме в кината „Лъв: Стъпки към дома” – номиниран за "Оскар" в шест категории, включително за най-добър филм, адаптиран сценарий, операторско майсторство и поддържаща мъжка и женска роля, в лицето на звездата от „Беднякът милионер”, Дев Пател, и носителката на „Оскар“, Никол Кидман.

„Лъв: Стъпки към дома” е адаптация на автобиографичния бестселър на Сару Брайърли A Long Way Home, вдъхновен от невероятната действителна история на автора ѝ. Когато е едва на петгодишна възраст, Сару, без да иска, попада в капана на влак, който го отвежда на хиляди километри през Индия, далеч от дома и семейството му. Той трябва да се научи да оцелява сам в Ко̀лката (до 2001 г. – Калку̀та), преди да бъде осиновен от бездетна семейна двойка от Австралия. 25 години по-късно, разполагащ с едва шепа спомени, непоколебима решителност и революционната технология Google Earth, Сару решава да намери изгубеното си семейство и най-накрая да се завърне в родния си дом.

Режисьор е Гарт Дейвис (Top of the Lake), автор на сценария е Люк Дейвис, а в ролите са Дев Пател, Руни Мара, Никол Кидман, Дейвид Уенъм, Приянка Босе и невероятният Съни Пауар, в ролята на малкия Сару.