Номинираните за "Оскар": Теорията на всичко

Оригинално заглавие: The Theory Of Everything

Той е един от "най-красивите умове", които човечеството някога е познавало. Тя е всичко, което човек се надява да срещне в друг човек – тя е любовта и приятелството. Двамата заедно могат да се изправят пред всичко и го правят. Вие можете ли да преборите времето?

Стивън Хокинг е млад, здрав, активен, усмихнат млад астрофизик, който заобичва „до Луната и обратно“ своя състудентка от Кеймбридж – Джейн Уайлд.

Приказка… и като във всяка такава, Лошият не закъснява. На 21 години Хокинг е диагностициран с тежко заболяване, което трябва да убеди "красивия ум", отправен към безкрая на звездите, в жестоката истина – собственият му край е близо, твърде близо.

Докато тялото безконтролно губи битката с жестоката истина обаче умът не спира да работи и отказва да не живее. В истинския живот, Борбата печели сблъсъка с Диагнозата вече 50 години, през близо 25 от които е имала на своя страна неуморната Джейн Уайлд Хокинг. През тези близо 25 години обаче, докато животът трупа точки, благодарение на подкрепата, любовта бавно губи. Не може без жертви…

"Теорията на всичко" е филм точно за тази любов – силна и чудотворна, но някак обречена. Филмът е създаден по мемоарите на Джейн Хокинг – "Travelling to Infinity: My Life with Stephen".

"Еди Редмейн ме пресъздава много добре. На моменти мислех, че гледам себе си", казва Хокинг за превъплъщението на младия британски актьор.

В такива моменти, в които големият екран прелива от отдаденост, човек вижда магията на киното и осъзнава колко добри всъщност са най-добрите му магьосници.

Освен в категорията "Най-добър филма", "Теорията на всичко" се бори за "Оскар" и в следните други категории:

- Най-добра оригинална музика към филм
- Най-добър адаптиран сценарий
- Най-добър актьор в главна роля - Еди Редмейн
- Най-добра актриса в главна роля - Фелисити Джоунс