Уди Харелсън или Сам Рокуел, това е въпросът

Двамата са номинирани за най-добър актьор в поддържаща роля за ролите си в "Три билборда извън града"
Снимка: Fox Searchlight

Уди Харелсън има две предишни номинации за "Оскар" - за най-добър актьор с ролята си в "Народът срещу Лари Флинт" (1996) на Милош Форман, както и за най-добър актьор в поддържаща роля за "Вестоносецът" (2010).

Снимка: Fox Searchlight

Знаете ли обаче за кой филм Уди Харелсън заслужаваше да вземе "Оскар", въпреки че дори не получи номинация за наградата? "Белите не могат да скачат", точно така - баскетболната комедия на Рон Шелтън, който е един от най-гениалните филми за спорт, правени някога.

Снимка: Fox Searchlight

А знаете ли защо Уди Харелсън няма да взема тази година "Оскар"-а за най-добър актьор в поддържаща роля за "Три билборда извън града"? Защото ще го грабне колегата му в лентата Сам Рокуел. Последният няма бляскавата кариера на Уди, но влиза е далеч по-странни роли. До деня, в който приема да изиграе инфантилното мамино синче с полицейски пистолет Диксън, който се превръща в героя на Ебинг, Мисури.

Но голямото признание за Хареслън ще дойде един ден, сигурни сме. Дотогава го гледайте като умиращия шериф на малкото градче в черната комедия на Мартин Mакдона, защото това е един от топ филмите на годината. Но дали номинираните актьори (плюс забележителната Франсис Макдорманд) няма да помогнат на режисьора да грабне и златната статуетка за най-добър филм?

Връчването на наградите "Оскар" ще бъде излъчено пряко на 4 март, единствено по bTV Cinema. Преди това, в продължение на цял месец, филмовият канал на bTV Media Group ще покаже 60 заглавия с награда или номинация за най-престижното кино отличие.