Мастър шеф Волфганг Пук направи предварителна демонстрация на храната, която ще бъде сервирана на бала, който се провежда непосредствено след церемонията по раздаване на годишните награди „Оскар”.
Гостите ще се насладят на фигурки Оскар от безквасен хляб, покрити с опушена сьомга, ордьовър с омари, апетайзери с хайвер, шоколадови камери и киноленти и други деликатеси. В чашите ще се лее шампанско Piper-Heidsieck.
Церемонията по връчването на Оскарите, както всяка година, ще бъде излъчена пряко на 26 февруари, единствено по bTV Cinema. Началото е от 23:00 часа с живото студио „Оскари” със Стаси Кара и Георги Тошев. Преди това, в продължение на цял месец, филмовият канал на bTV Media Group показва заглавия с награда или номинация за най-престижното отличие в света на седмото изкуство.