За шеста поредна година единствено bTV Cinema ще излъчи на живо церемонията по връчването на „Оскар”-ите

Филмовият канал на bTV Media Group ще покаже над 40 заглавия в „Месец на Оскарите”, всяко четвърто е премиера за българския тв ефир

bTV Cinema ще предава на живо церемонията по връчването на наградите „Оскар”. За шеста поредна година филмовият канал на bTV Media Group ще бъде единствената българска телевизия с права за излъчване на най-голямото събитие в света на киното. Церемонията започва на 26 февруари, неделя, преди полунощ българско време.

На 29 януари започва „Месец на Оскарите”, като до края на февруари, всеки ден от 21:00 ч., bTV Cinema ще излъчва продукции, удостоени или номинирани за „Оскар”. В програмата ще има общо над 40 такива заглавия, като всяко четвърто е премиера за българския тв ефир.

Маратонът с премиерите започва на 30 януари в 21:00 ч. със „Зората на планетата на маймуните” . Следват „Кралски афери” с Мадс Микелсен и Алисия Викандер, „Моето приключение в дивото” с Рийз Уидърспун, „Великият Гетсби” с Леонардо Ди Каприо, „Крадецът на книги” със Софи Нелис, Джефри Ръш и Емили Уотсън, „Арго” с Бен Афлек. Зрителите ще видят за първи път и „Гранд хотел Будапеща” с Ралф Файнс, Едуард Нортън, Ф. Мъри Ейбрахам, Харви Кайтел, Том Уилкинсън, Джеф Голдблум, Ейдриън Броуди, Бил Мъри, Оуен Уилсън, Джъд Лоу и Уилям Дефо, „Гравитация” със Сандра Бълок, Джордж Клуни и Ед Харис и анимацията „Круд”.

Специален календар на филмите от 21:00 ч. има на сайта Oscars.btv.bg. На 30 януари за най-запалените фенове на „Оскар”-ите започва игра с награди във фейсбук страницата на bTV Cinema.