Запознай се с родителите и… "Бягай!"

Един от най-провокативните филми на годината тръгва в кината

Един от най-големите независими хитове на годината – "Бягай!", който спечели както одобрението на критиката, така и на публиката в цял свят, ще провокира и родните зрители от утре (7 юли) в кината.

Режисьор и сценарист на "Бягай!" е Джордан Пийл, познат от свръхуспешното комедийно дуо Key & Peele, който по изключително интересен и оригинален начин смесва елементите на напрегнат трилър и хаплив социален коментар. 

"Бягай!" разказва за чернокожия Крис (Даниел Калуя) и неговата бяла приятелка Роуз (Алисън Уилямс), чиято връзка е достигнала до важния и често неловък етап със запознаването с родителите.

Когато Роуз кани Крис да я придружи на уикенд в провинцията при нейното семейство, изживяването се оказва дори по-притеснително, отколкото двамата са очаквали. 

Първоначално Крис смята, че причината за странната ситуация се крие в това, че е чернокож, но впоследствие открива далеч по-страшната и стряскаща истина.

Освен Даниел Калуя („Сикарио“) и Алисън Уилямс („Girls“), в ролите са Катрин Кийнър („Да бъдеш Джон Малкович“), Кейлъб Лендри Джоунс („Х-мен“), Брадли Уитфорд („Хижа в гората“), Лакийт Станфийлд („Straight Outta Compton“), Бети Габриел („The Purge: Election Year“), ЛилРел Хоуъри („The Carmichael Show“) и други.

Продуценти са Джейсън Блум („Камшичен удар“, „На парчета“), Шон МакКитрик („Дони Дарко“, „Кутията“), Едуард Х. Хамилтън („Happy Birthday“) и Джордан Пийл („Keanu“).

С бюджет от едва 4,5 млн. долара, "Бягай!" е сред най-успешните филми на 2017-а с приходи в световния боксофис в размер на 229 млн. долара. Гледайте го в българските кината от този петък, 7 юли.