Защо номинациите за “Оскар” 2016 са впечатляващи!

Преглед над тазгодишните шедьоври на седмото изкуство
Снимка: Press office

Пълният списък с номинации за Оскарите вече е ясен! Лентата "Завръщането" (The Revenant) с участието на Леонардо ди Каприо води престижната кино надпревара с цели 12 номинации. След него се класира филмът за Лудия Макс, озаглавен "Mad Max: Fury Road" – той е номиниран в десет категории. Същевременно с тях, станахме свидетели на голямо завръщане – това на Силвестър Сталоун в "Creed". Във възторг от тазгодишните номинации ви представяме впечатленията си, вследствие на обявените претенденти.

Давай, Лео!

Както вече казахме, "Завръщането" е с най-много номинации – общо 12 – включително тази на Леонардо ди Каприо за "Най-добър актьор" и Том Харди за „Най-добър актьор в поддържаща мъжка роля”.

Шансовете филмът да бъде награден с още статуетки се увеличава с номинациите за "Най-добър филм" и "Най-добър режисьор" – в негово лице е Алехандро Гонсалес Иняриту. Именно той спечели тези две награди през 2015 г.

Въпреки това, звездните светлини на Холивуд са върху Леонардо ди Каприо, който има в актива си четири номинации за “Оскар”, но до момента не е бил награждаван със златната статуетка. Според вътрешни източници, 2016 е щастливата година за звездата от "Титаник" и "Вълкът от Уолстрийт".

Новоизгряващите звезди от "Spotlight"

Какво знаем за богатия журналистически свят? Много и малко. "Spotlight" е продукция, която разкрива тайните на разследваща журналистика и методите, използвани от репортерите да достигнат до истината. Истина, която е особено важна, когато правата на словото се сблъскват с интересите на църквата. Впечатляваща история, основана на истински случай, която получи награда за "Най-добър ансамблов филм" на Gotham Awards през декември миналата година.

Списъкът с таланти във филма включва Лив Шрайбер, Майкъл Кийтън, Рейчъл Макадамс, Марк Ръфало, Джон Слатъри, Браян Д'Арси Джеймс и Стенли Тучи. И все пак, двама от тях изненадващо се откроиха – Ръфало, удостоен с номинация за "Най-добра поддържаща мъжка роля" и Мис Макадамс за "Най-добра поддържаща женска роля". От наша гледна точка, Кийтън заслужава повече да бъде откроен.

Номинациите за поддържащи актриси – на "предрешени" главни роли

Изненадани сте от номинираните актриси в тази категория? Натъкваме се на Дженифър Джейсън Лий (The Hateful Eight), Руни Мара (Carol), Рейчъл Макадамс (Spotlight), Алисия Викандер (The Danish Girl) и Кейт Уинслет (Steve Jobs)? Недейте... макар наистина да са учудващи.

В интерес на истината, кино студията реши, че така те ще имат по-голям шанс да спечелят "Оскар", а ето и че те наистина се озоваха в листа с номинирани.

Въпреки че Дженифър Джейсън Лий и Кейт Уинслет са единствените, които заслужават да са в дадената категорията. Но какво значение има изобщо това за спечелилата "Глобус" Уинслет? Не сме сигурни. Но искрено симпатизираме на Лий.

The Weeknd достоен претендент за "Оскар"

The Weeknd е в стихията си! Броени дни след наградите "Грами", филмът се позиционира в челната десетка от претенденти за престижните "Оскар" награди.
Това е едно невероятно постижение за 25-годишния музикант, но означава ли това, че ще видим и ослепителната му приятелка - Бела Хадид до него на церемонията?

"Междузвездни войни" успяха да се включат в надпреварата

Нека силата да бъде с тях. Дългоочакваното преодължение на феноменалната сага предизвика множество реакции, които бяха едновременно положителни и отрицателни. Една от причините бе „късната” премиера на филма, която създаде смут в душите на феновете, които бях притеснени дали въпреки всичко той ще успее да се класира за "Оскарите".

Стана ясно, че да. Футуристичният филм е с общо 5 номинации и това се дължи на невероятна задкулисна "магия", характеризиране от музикалните аранжименти, звука, монтажа и, разбира се, визуалните ефекти.